مطالعات اقتصادي پرلیت

 کاربرد اصلي پرليت در مصالح ساختماني، باغباني و کشاورزي و مصارف صنعتي مي‌باشد. ويژگي هاي مهمي که باعث کاربرد اين ماده معدني مي‌شود شامل چگالي، نارسايي خوب، خنثي بودن، غير احتراق بودن، سختي، درخشندگي، قابليت جذب و مقاومت است.
عمده مصرف پرليت به صورت منبسط شده است ولي گاهي به شکل خام نيز به کار گرفته مي‌گردد. ميزان مصرف پرليت در قطعات گچي در حدود 10 درصد و در پلاسترها در حدود 25 درصد وزني مي‌باشد.
قطعات پيش ساخته ساختماني با بيش از 75 درصد مصرف، از اولين صنعت مصرف کننده در آمريکا به شمار مي رود. کاربرد پرليت در باغباني، پرکننده‌ها، عايق ها و پلاسترها مجموعاً 20 درصد بازار اين کشور را به خود اختصاص مي‌دهند. سهم اين کاربردها در کشورهاي اروپاي غربي به شکل نسبتاً متفاوتي در مقايسه با آمريکا توزيع شده است. به عنوان مثال سهم مصالح ساختماني به عنوان اولين کاربرد 38 درصد مي‌باشد.

شکل زیر توزيع سهم مصارف مختلف پرليت را در ايران نشان مي‌دهد. مقام اول مصرف را صنايع ساختماني با سهم 39-40 درصدي به خود اختصاص مي‌دهد. ديگر مصارف عمده شامل صنايع تهيه آب ميوه (23 درصد)، قند سازي (22 درصد) و روغن نباتي 11 درصد است. سهم صنايع ساختماني در مصرف پرليت نزديک به مصرف مشابه در کشورهاي اروپاي غربي است.

منبع:ngdir.ir